Zomervakantie

 

Zomerstop

In de maanden juli en augustus van dit jaar zijn er geen activiteiten bij Gaia Kruiden gepland.

 

Het Kruidenatelier is wel iedere vrijdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. 

 

De eerste kruidenwandeling vindt plaats op zaterdagmiddag 7 september 2024. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Wandelingen'. 


Hulp gezocht!

Wie wil meehelpen in de mooie Gaia Kruidentuin in Froombosch?
Even de zinnen verzetten, buiten met je handen in de aarde tussen verrukkeluck geurende planten?
En samen werken om de kruidentuin vol prachtige planten te zien groeien?

 

Er is plek voor jou op dinsdagochtend.
Een paar uurtjes of een dagdeel meehelpen zou super zijn!

Je krijgt er gezelligheid, ontspanning en voldoening voor terug. 

En je doet kennis op over tuinieren en kruidengeneeskunde.

 

Interesse?
Neem contact op via jenny@gaiakruiden.nl.
Of stuur een appje: 06 57338186

 

Welkom op deze bijzondere plek met een flinke verzameling geneeskrachtige kruiden en bovendien een fijne energie!

 

 

 

Op de foto mijn vaste hulp Gea  op dinsdagmorgen in april.


Meewerken in de tuin?

En wat houdt dat dan in?

Tuinonderhoud staat aan de basis van een mooie tuin. En het staat aan de basis van het kunnen verwerken van allerlei kruiden voor heilzame kruidenmiddelen.

 

Het grootste onderdeel van dat tuinonderhoud is de tuinbedden en paden vrijhouden van ongewenste plantgroei. Gedurende het hele groeiseizoen. En dat doen we handmatig. In de sierborders, de zonnecirkel, de moestuin en de tunnelkas.

 

Het stukje grond wat we hebben (het totale perceel is 5000 m2) zijn we de afgelopen jaren intensiever gaan gebruiken voor Gaia Kruiden. Er wordt steeds meer uit eigen tuin geoogst en verwerkt. Ook groente en fruit. Alles bij elkaar zijn er best veel verschillende taken en werkzaamheden.

 

Er wordt gesnoeid, grasgemaaid, bestrating en terrassen worden schoon gehouden. De paden worden opgehoogd met houtsnippers, de hoge planten ondersteund. Bedden worden gemulcht. Er wordt gezaaid, verplant en geoogst.  Kruiden worden gedroogd en o.a. verwerkt in oliën, tincturen en tot theemixen. Zaden worden geoogst. En planten worden verkocht via de plantenkraam.

Samen met mijn man Michel verzorg ik de tuin. Het zwaardere snoei- en verplantwerk,  grasmaaien, schoonhouden van de bestrating neemt Michel op zich. Op dit moment word ik op dinsdag bijgestaan door mijn vaste vrijwilligster Gea. Wij werken het meest in de zonnecirkel, die de basis vormt van de kruidentuin. Daarnaast helpen er zo nu een dan vrijwilligers een dag of dagdeel. Zoals gezegd vormt het wiedwerk het grootse gedeelte van het werk. Wel in een ontspannen sfeer met gezellige pauzes! Voor het meehelpen in de tuin hoef je geen ervaring te hebben, het is wel fijn als je affiniteit hebt met tuinieren!

 

Nog even dit: we hebben ook kippen (en hanen), drie katten en een zeer enthousiaste hond. Deze kun je dus tegenkomen in de tuin.