Kruiden van de Zomer

‘Kruiden van de Zomer’ gaat over planten die in deze periode verwerkt kunnen worden tot thee, olie, zalf, tinctuur, iets eetbaars of wellicht nog iets anders. Een praktische lessenreeks van twee middagen in de maand juni.

 

Wat doe en zie je in de tuin?  Heel veel planten op weg naar hun mooiste versie voor  de zomerzonnewende. Bloemen vol van energie.

En wij mensen ook!  Het is de tijd voor het oogsten van bloemen om te drogen, of te verwerken in bijvoorbeeld olie of tinctuur .  

Wederom nieuwe planten om te ontdekken, zelf mee aan de slag te gaan en een klein stukje theorie. 

 

Wanneer:

Nieuwe data volgen in 2025.

 

Opgave en meer informatie:

Stuur een mail naar  info@gaiakruiden.nl

Of stuur een bericht via Contact


Kruiden van de Lente

‘Kruiden van de Lente’ gaat over planten die in deze periode verwerkt kunnen worden tot thee, olie, zalf, tinctuur, iets eetbaars of wellicht nog iets anders. Een praktische lessenreeks van twee middagen  in de maand mei.

 

Wat doe en zie je in de tuin? Heel veel groen en ook zeker kleur. De dagen worden nu echt lang  en samen met de belofte van een nieuw tuinseizoen vormt dit wellicht de mooiste maand in het jaar!  De temperatuur wordt aangenaam en de tuin bruist van de energie, vol van vogelgezang en zoemende insecten.  Een tijd om het blad van de plant te verwerken, bijvoorbeeld drogen voor thee.  En de eerste bloemen dienen zich aan. Wederom nieuwe planten om te ontdekken, zelf mee aan de slag te gaan en een klein stukje theorie. 

 

Wanneer:

Nieuwe data volgen in 2025

 

Opgave en meer informatie:

Stuur een mail naar  info@gaiakruiden.nl

Of stuur een bericht via Contact


Kruiden van de Winter

‘Kruiden van de Winter’ gaat over planten die in deze periode verwerkt kunnen worden tot thee, olie, zalf, tinctuur, iets eetbaars of wellicht nog iets anders. Een praktische lessenreeks van vier middagen  in de maanden januari en februari.

 

Wat doe en zie je in de tuin?

In januari een tuin in diepe rust. Wellicht ook voor onszelf? Een periode van terugtrekken in je huisje? Daar passen zelfzorgmiddeltjes die je warm en comfortabel laten voelen goed bij. Winterstormen en vroege snoei in februari leveren nieuwe materialen die verwerkt kunnen worden! Afhankelijk van hoe de winter verloopt gaan we ook in de tuin van Gaia Kruiden kijken of er al wat eetbaars is. Kortom, nieuwe planten om te ontdekken, zelf mee aan de slag te gaan en een klein stukje theorie. Kruiden van èn voor de winter! 

Wanneer:

Data voor 2025  volgen later dit jaar.

Opgave en meer informatie: info@gaiakruiden.nl of Contact


Kruiden van de Herfst

‘Kruiden van de herfst’ gaat over planten die in deze periode verwerkt kunnen worden tot thee, olie, zalf, tinctuur, iets eetbaars of wellicht nog iets anders. Een praktische lessenreeks van vier middagen of avonden in de maanden september,  oktober en november.

 

Wat doe en zie je in de tuin? Een tuin die zich klaarmaakt voor de winter met noten, vruchten & zaden. Planten die gezorgd hebben voor nakomelingen of zich terugtrekken in de grond. En al het goede aan de wortel geven. Daarom is het ook de tijd voor het werken met wortels, bijvoorbeeld voor de smeerwortelzalf. Als het kan gaan we ook in de tuin van Gaia Kruiden kijken hoe het ervoor staat. Kortom, lessen waar je vooral zelf aan de slag gaat, naast een stukje theorie.

Wanneer:

Datums volgen in september 2024 

Let op! 

De lessen duren ongeveer 2,5 uur met een inloop van 15 minuten.  

Kosten:

€ 140,- per deelnemer voor vier lessen. Inclusief thee, zelfgemaakte kruidenmiddelen en documentatie.

Opgave en meer informatie:

Stuur een mail naar  info@gaiakruiden.nl

Of stuur een bericht via Contact

Opgave en meer informatie: info@gaiakruiden.nl of Contact