Kruiden van de Winter

‘Kruiden van de Winter’ gaat over planten die in deze periode verwerkt kunnen worden tot thee, olie, zalf, tinctuur, iets eetbaars of wellicht nog iets anders. Een praktische lessenreeks van vier middagen of avonden in de maanden januari en februari.

 

Wat doe en zie je in de tuin?

In januari een tuin in diepe rust. Wellicht ook voor onszelf? Een periode van terugtrekken in je huisje?

Daar passen zelfzorgmiddeltjes die je warm en comfortabel laten voelen goed bij. Winterstormen en vroege snoei in februari leveren nieuwe materialen die verwerkt kunnen worden! Afhankelijk van hoe de winter verloopt gaan we ook in de tuin van Gaia Kruiden kijken of er al wat eetbaars is. Kortom, nieuwe planten om te ontdekken, zelf mee aan de slag te gaan en een klein stukje theorie. Kruiden van èn voor de winter!

 

Wanneer:

Woensdagavond 17 en 31 januari, 14 en 28 februari van 19.30 – 21.30 uur.       

Zaterdagmiddag 13 en 27 januari, 10 en 24 februari van 14.00 – 16.00 uur.

Let op! 

De lessen duren ongeveer 2 uur en er is een inloop 15 minuten voor aanvang. 

Kosten:

€100,- per deelnemer inclusief thee, zelfgemaakte kruidenmiddelen en documentatie.

Opgave en meer informatie:

Stuur een mail naar info@gaiakruiden.nl

Of stuur een bericht via Contact


Kruiden van de Herfst

‘Kruiden van de herfst’ gaat over planten die in deze periode verwerkt kunnen worden tot thee, olie, zalf, tinctuur, iets eetbaars of wellicht nog iets anders. Een praktische lessenreeks van vier middagen of avonden in de maanden oktober en november.

 

Wat doe en zie je in de tuin? Een tuin die zich klaarmaakt voor de winter met noten, vruchten & zaden. Planten die gezorgd hebben voor nakomelingen of zich terugtrekken in de grond. En al het goede aan de wortel geven. Daarom is het ook de tijd voor het werken met wortels, bijvoorbeeld voor de smeerwortelzalf. Als het kan gaan we ook in de tuin van Gaia Kruiden kijken hoe het ervoor staat. Kortom, lessen waar je vooral zelf aan de slag gaat, naast een stukje theorie.

Wanneer:

Nieuwe data volgen in 2024


Opgave en meer informatie: info@gaiakruiden.nl of Contact